Lotus Eletre - 600 Hk elektrisk SUV.

Lotus Eletre - 600 Hk elektrisk SUV.

1261visninger 1 svar | 29. mar 2022

Du ser ikke forkert, dette er en Lotus-SUV med en elektrisk drivlinje!. 

Byd velkommen til Eletre fra det Engelske bilmærke Lotus. Eletre betyder "At komme til live" oversat fra Ungarsk, og er blot den første elbil fra Lotus, hvor mange flere er i vente hos Lotus model program inden 2030. 
I en tid hvor alt skal være elektrisk, har Lotus være nødsaget til at udvikle en model, som de kan sælges i massevis og give lidt plus på kontoen. Eletre er udviklet af Lotus nye ejer, nemlig kinesiske Geely - og de har et mål om at sælge Eletre globalt, hvor den i øvrigt skal bygges i Kina. 

Farvel til benzinmotoren?
Sidste år vinkede vi farvel til produktionen af Elise, Exgie og Evora. Selvom det lyder som enden for forbrændingsmotoren hos Lotus, så skulle den ikke være helt død endnu. Dog satser Lotus dog mest på elektriske biler, hvor to Crossover og en Sportsvogn forventes i den kommende fremtid. Inden da vil den nye Lotus Emira være den sidste af sin slags hos Lotus...




600 heste og 600 km rækkevidde...

Eletre er en kæmpestor elbil med over 5 meter i sin længde, er den faktisk større end den nye Range Rover og ca. 100 mm korter end en Mercedes GLS. Eletre kan som de nævnte biler også fås med tre eller to sæderækker bagi. Udover tilbyder Lotus den også med Level 4 Autonomous Driving, hvor den skulle kunne følge med trafikken på fx. motorvejen. Dette er dog ikke godkendt i alle lande, herunder Danmark. 

Omkring tekniske har Lotus kun udtalt at batteriet er større end 100 kWh og ydelsen er over 600 hk ligeledes er rækkevidden også over 600 km.  Den skulle klare 0-100 på ca. 3 sekunder. Senere kommer en endnu vildere udgave med 700 hk. Eletre vejer 2.268 kg, og det gør den til den tungeste Lotus nogensinde...

Den nye Lotus Eletre forventes på marked i 2024, hvor prisen lyder på ca. 100.000 britiske pound (878,58 Dansk krone). Afgiftsfri bliver den desværre ikke og derfor kan det forventes, at den ender i den dyre ende af elektriske biler til salg i Danmark.. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lotus Eletre - 600 Hk elektrisk SUV.
Kommentér på:
Lotus Eletre - 600 Hk elektrisk SUV.
Annonce