Har den gamle bil efterhånden sunget sin sidste sang? Så skal du ikke være bange for at kigge dig om efter din næste drømmebil. Desværre kan en ny bil godt være dyr, men i sådan et tilfælde kan du heldigvis tage et lån. En af de udbydere der kan give dig et godt billån, er det svenske Sambla. De kan give dig et “billån från 3,01% ränta”. Så burde det være til at få råd til drømmebilen. Men hvad så når du har fået drømmebilen? Hvordan passer du så bedst muligt på den? Det giver vi dig fire gode tips til i det følgende.
Lyt til din bils signaler
Det første råd lyder på, at du skal sørge for at lytte til din bils signaler. Kan du mærke, at den slingre lidt? Lyser en af lamperne i instrumentbrættet? Er der sprunget en pære ude foran? Så er det med at sende din bil af sted til tjek.
Det bedste du kan gøre, er at sende din bil til en mekaniker, der er forhandler af de samme mærke, som din bil er. På den måde ved du, at de er specialiserede inden for det pågældende mærke, og du kan derfor være sikker på, at der bliver taget god hånd om din bil.
Hold øje med dækkene
Det andet er, at du skal sørge for at holde øje med dækkene. For det første skal du sørge for, at der altid er den rette mængde luft i, og at de ikke er punkterede. Efterfølgende skal du holde øje med slid. Bliver de for slidte, skal de skiftes ud, og det er vigtigt, at du her vælger nogle nye dæk, der passer til din bil. Gør du ikke det, kan bilen ikke yde sit bedste, og i værste tilfælde kan det have konsekvenser.
Sidst skal du også sørge for at skifte til vinterdæk, når temperaturerne nærmer sig nul. Omvendt skal du også skifte til sommerdæk igen, når vinteren er taget retur. Dette er mest for din egen sikkerheds skyld, men det mindsker også risikoen for, at du gør skade på din nye bil.
Glem ikke at forsikre
Det tredje råd er, at du ikke må glemme at forsikre din bil. Dette er yderst vigtigt, hvis du vil være dækket, hvis der skulle ske noget med din bil i forhold til skader eller tyveri. Det er da også lovpligtigt i Danmark at have en ansvarsforsikring, og denne kan du derfor ikke komme uden om.
Der findes mange forskellige udbydere af forsikringer, og du skal derfor ikke tage den første og den bedste, men i stedet sammenligne de forskellige, så du finder frem til den, der passer bedst til dig, din bil og ikke mindst dit budget.
Kør økonomisk
Sidst men ikke mindst anbefales det, at du kører så økonomisk som muligt. Gør du det, bliver bilen langsommere slidt, du sparer penge og er god ved miljøet. Du kan blandt andet køre økonomisk ved at slukke for sædevarmen, holde bilens omdrejninger mellem 2.000 og 2.500 rmp, fjerne overflødig vægt i bilen og brems med motoren. At bremse med motoren vil sige, at du skal trille hen mod et rødt lys og koble ud så sent som muligt.