Hvad er leasing?

Hvad er leasing?

11. jan 2022

Når du leaser noget, dette kunne for eksempel være en bil, så lejer du denne bil inden for visse betingelser, der gældende i den periode, hvor bilen leases. Du overtager ved leasing brugsretten til bilen, og dermed er det altså “din” bil, selvom du ikke ejer den.


Når du leaser noget, så køber du det altså ikke, men lejer det blot over en bestemt periode, hvortil du får brugsretten til objektet. Indledningsvist lægges der en udbetaling for det leasede objekt, og herefter er der en månedlig ydelse, som skal betale for at kunne beholde brugsretten til det leasede objekt.


Hvilke betingelser, der er gældende er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, dog skal man eksempelvis typisk være over 21 år gammel, for at kunne lease en bil.



Hvad er fordelene ved leasing?

Leasing er de seneste år blevet utroligt populært, fordi man i langt højere grad har mulighed for skifte bil hyppigere end, hvis man skulle købe en ny bil hver gang.


Desuden slipper man for at betale renter og gebyrer, når man køber eksempelvis en bil, der er finansieret ved hjælp af et billån. Dette er fordi, at finansieringsselskabet, står for alle de praktiske ting omkring det leasede objekt. Herunder påtager de sig også salget af objektet, når leasingperioden er slut, og disse hæfter også for værditabet på objektet, når leasingobjektet tilbageleveres efter endt periode af leasing.


Ydermere har man både kontrol og overblik over de månedlige udgifter for det leasede objekt, da dette ikke ændrer sig undervejs.



Typer af leasing

Der findes forskellige typer af leasing. Herunder, flexleasing, privatleasing og langtidsleje. Vi gennemgår her, nogle af de forskellige typer.


Privatleasing:

Her betales en udbetaling for leasingobjektet, og så betales der en månedlig ydelse for brugsretten. Leasingperioden varer typisk tre år og/eller 45.000 km (hvis man har med en bil at gøre). Ved denne form for leasing binder du dig i 11 måneder, hvorefter du kan opsige aftalen.


Flexleasing:

Ved denne type leasing kan både nye og brugte objekter leases med en handelsværdi på minimum 450.000 kr. Her betaler man løbende registreringsafgift for objektet i stedet for at betale det hele på én gang. Således får man med flexleasing en lavere månedlig ydelse, men man er til gengæld heller ikke sikker på, hvad det kommer til at koste i sidste ende.


Langtidsleje:

Med langtidsleje kan man leje eksempelvis en bil i alt fra 30 til 364 dage, hvor man ikke behøver at tænke på reparationer, ejerafgifter eller service, da finansieringsselskabet vil stå for dette i leasingperioden.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce