Renault Austral - Farvel Kadjar og velkommen Austral

Renault Austral - Farvel Kadjar og velkommen Austral

821visninger 0 svar | 8. mar 2022

En Australsk bil ?

Austral er navnet på Renault's helt nye model bygget på Nissan's nye Crossover Qashqai. Tidliger har Renault haft en model lignende på programmet kaldet Kadjar, men det er slut nu, hvor Austral overtager dens plads. Navnet Austral er en forkortelse af det latinske ord "Australis", som i mange europæiske lande betyder Australien. Et navn Renault har valgt af to grunde. Et er at det er let for de fleste lande verden over at udtale, og så udstråler designet en varm balance fra de lande man kender fra den sydelige halvkugle. Bl.a. Australien 


Renault Qashqai 

Sidste år præsenterede Renault for en Crossover med Coupé-former kaldet Arkana. Den var bygget på den nu udgået Kadjar, hvorimod Austral er bygget på den nye CMF-CD platform. En platform som den deler med de store biler, såsom den kommende Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander og Qashqai.  Bund og grund er Austral 99% identisk med den nye Qashqai fra Nissan. Derfor vil alt det tekniske næsten også være identisk. Pladsforholdene er også det samme.  Austral tilbyder også 500 liters bagagerumsplads og op til 1.525 liter med begge bagsæder nede. 


Et andet motorprogram end Qashqai

Selvom at Renault dele meget med Nissan Qashqai, så har Renault overraskende valgt at udvikle helt nye motorer for den. Som hos Qashqai fås Austral også med en 1,3 4-cylinderet turbomotor med enten 140 hk eller 160 hk, men Austral kan også fås eksklusivt med en 1,2 3-cylinderet turbobenziner med Mild-Hybrid teknik. Den yder dog kun 130 hk. Topmodellen bliver dog den nye fuld-Hybrid med 200 hk, der er parret til et 1,7 kWh lithium-ion 400V batteri.  Renault satser ikke på dieselbiler mere. I stedet skulle den nye Hybrid tilbyde lignende økonomiske rækkevidde, bare rener. 

Motorprogram: 
TCe mEV 1,2 130 hk 240Nm (Manuelgear kun)
TCe mEV 1,3 140 hk  270Nm( Manuelgear kun)
TCe mEV 1,3 160 hk (Automatgear kun)
E-Tech HEV 1,2 200 hk (Automatgear kun)

 Alpine! 

For at det skal være helt sportslig, skal man vælge Esprit Alpine modellen. Selvom det godt kan lyde som noget frækt, så har det intet tilfælles med et fransk sportsvogn af samme navn. Dog er Esprit Alpine blot det mest sportslig udstyrsvariant man kan vælge. Tidligere hed det R.S-Line....
Standard er Austral udstyret med 17" fælge, men vælger man Esprit Alpine, kører den på hele 20" fælge og har firehjulstyring for bedre venderadius (4Control). 

I Danmark først 2023!



I kabinen finder man et kæmpe 12,3" Digitalt instrumentering og et 12" Touchskærm på højkant ved siden af. Betaler man lidt ekstra har man mulighed for et 9,3" Head-Up Display og et Harman Kardon lydanlæg specielt bygget til bilen. 

Renault forventer at Austral kommer på marked i slutningen af 2022 og de første biler til Danmark i 2023, hvad nok skyldes den store efterspørgsel på de manglende chips. Prisen kendes heller ikke endnu til det danske marked. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Renault Austral - Farvel Kadjar og velkommen Austral
Annonce