Vær din egen starthjælp med en batteri booster

Vær din egen starthjælp med en batteri booster

4. apr 2018

Har du også prøvet, at bilen ikke vil starte? Særligt i de kolde måneder kan det være hårdt for bilbatterier at holde sig opladt over natten, hvis det er frostvejr. Måske har du aldrig overvejet at udskifte dit bilbatteri, eller også er du typen, der elsker at sidde i bilen og høre radio, selvom du ikke kører.

Der kan komme mange situationer, hvor du kan få brug for en eller anden form for starthjælp. Hvis din bil ikke vil starte, skyldes det i mange af tilfældene, at dit bilbatteri er afladet. Er du langt væk hjemmefra, er det ikke sikkert, at du lige kan få hjælp af en venlig bilist, der kører forbi. Du har naturligvis altid mulighed for at ringe efter starthjælp, men du ved aldrig, hvor længe du kan komme til at vente.

Med en jumpstarter til bil kan du være din egen starthjælp. Den kaldes også en starthjælp booster eller en batteri booster, da den ganske enkelt booster dit bilbatteri. Hvis du har styr på, hvordan du skal bruge din batteri booster, vil du altid være forberedt, hvis dit bilbatteri bliver afladet eller beskadiget. Her kan du læse om hvordan du skal bruge din startbooster på den rigtige og mest sikre måde. Du finder et stort udvalg af jumpstartere i høj kvalitet på Batteribyen.dk til skarpe online priser.


Hvad er en batteri booster? 

Kort fortalt er en batteri booster en relativt ny form for udviklet teknologi. Den vil spille en vigtig rolle og spille helten, når du står i den situation, at dit bilbatteri ikke kan klare mere. Din startbooster virker sådan, at den suger energi fra dit afladede bilbatteri. Den energi bruger din startbooster til at oplade boosterens kondensator. Når kondensatoren er blevet opladt, kan den tilføre strøm tilbage til dit afladede bilbatteri og starte bilens motor. Er batteriet helt afladet eller beskadiget, skal du oplade din startbooster først. Det kan du ofte gøre via et USB-stik hjemmefra.

Hvis du opbevarer din batteri booster i bagagerummet, kan du altid være din egen starthjælp. Sørg for at den altid er fuldt opladt, hvis du vil sikre dig, at du kan være din egen starthjælp, selv hvis dit bilbatteri er godt på vej til at melde sin afsked.


Hvordan skal du bruge din batteri booster?

Når du skal bruge din startbooster, er det vigtigt, at du gør det rigtigt. Ligesom ved brug af startkabler fra en anden bil, er det vigtigt at din startbooster sættes til i den rigtige rækkefølge. Ellers kan det være farligt for både dig og dit bilbatteri.

Start med at sikre, at din batteri booster er slukket. For de fleste batteri boostere, er det vigtigt, at de er fuldt opladt, inden de bruges. Uanset hvilken startbooster du har, vil det altid være en fordel, at den er fuldt opladt på forhånd. Det er derfor mest oplagt, at du har opladeren stående derhjemme til opladning, så den er klar til brug, når der er behov for det. Opbevarer du den i bagagerummet, så du altid er forberedt, bør du oplade den på forhånd og sørge for at oplade den igen med jævne mellemrum.

Når du har sikret dig, at din batteri booster er slukket og fuldt opladt, er du klar til at sætte den til bilbatteriet. En startbooster har oftest to klemmer. Den ene er som regel rød, og den anden er sort.

Du starter med at sætte den røde klemme fast til pluspolen på bilbatteriet. Hvis du er i tvivl om, hvordan pluspolen ser ud, kan du som regel genkende den ved, at den enten er markeret med et plus, eller også har den en rød farve, som passer til den røde klemme.

Når du har sat den røde klemme fast til bilbatteriet, er du ved at være halvvejs med din batteri booster. Du skal nu sætte den sorte klemme fast på stellet på din bil. Her menes der, at den skal sættes fast på den del af motoren, der ikke er lakeret. Sørg for at begge klemmer sidder ordentligt fast og ser ud til at have kontakt.

Nu er du klar til at tænde for din batteri booster. Hernæst skal du stille og roligt prøve at starte bilen op. Hvis det ikke virker, skyldes det enten, at der ikke er nok batteri på din batteri booster, eller også sidder klemmerne ikke rigtigt.

Hvis alt er gået, som det skal, og du har fået liv i dit bilbatteri, kan du slukke for din startbooster igen. Hernæst fjerner du først den sorte klemme fra bilens stel og derefter den røde klemme. Kablerne sættes på plads i din batteri booster, og den kan sættes til opladning igen.

Sørg for at køre en lang tur, efter du igen har fået liv i dit bilbatteri. Det er vigtigt, så du kan få batteriet tilstrækkeligt genopladt, så du ikke skal have fat i din startbooster igen, næste gang du skal ud at køre.


Det kan du også startbooste

De fleste startboostere kan ikke blot bruges som redning, når det kommer til bilbatterier. Mange af dem virker faktisk også som Powerbank. Din batteri booster til bilen kan også være din starthjælp, når batteriet på telefonen giver op. Tag din startbooster med på camping og udflugter, hvor du ikke har adgang til strøm. Så kan du altid oplade dine kameraer, mobiler, kaffemaskiner eller andre USB-enheder.

Med en startbooster kan du altid være din egen starthjælp. Både når bilbatteriet og telefonen giver op.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce