{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
612 visninger | Oprettet:

Hjælp en noob med lidt info om anlæg. {{forumTopicSubject}}

Sidder for sjov og kigger lidt anlæg på "marked", men har sku ikke sigtig styr på hvad jeg kigger efter. Nogle der kan gi mig lidt forklaring på følgende:
ohm's betydning for en højtaler, med hensyn til lydkvalitet/lydstyrke?
Antal udgange på en forstærker, hvordan fungere det skidt?
Hvornår får jeg brug for en kondensator? Og hva faan er 1 farads?

På forhånd tak. /Laus


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp en noob med lidt info om anlæg.
  • #1   26. jul 2006 Tak, det hjalp( :

    Så færre ohm er højere lyd, men er flere ohm så bedre/klarere lyd?


  • #2   26. jul 2006 ja laus på en måde. det er vigtig at en forstærker for modstand, da ikke alle (især billige) forstærkere kan klare 2 eller for den sags skyld 1 ohm i modstand fra en højttaler, for det meste en sub..!

    Ohm er en betegnelse for hvor "svær" en højttaler er at drive.

    derfor er det også vigtigt du kigger på hvordan forstærkeren er målt. for hvis producenten f.eks skriver at en 4 kanals har 400 max. vil det sige at den kan MAX klare 400 watt på kun 1 højttaler, og ikke 4!!

    Det er lidt af en jungel hvis man ikke har så meget styr på det!.. men det er bare vigtigt at du ikke køber det billigste knald fra harald nyborg eller sådan nogt. Ihvertfald ikke hvis det skal kunne holde til og spille lidt højt musik, og samtidigt lyde godt. De fleste billige bil (og for den sags skyld også dem til hjemmet ) forstærkere begynder og forvrænge meget hurtigt nemlig. også selv om de skriver den har flere hundrede watt.

    Når en forstærker forvrænger, sender den "FORKERT" strøm ud, og det ødelægger både højttlare og forstærker!..

    Du er meget velkommer til at spørger hvis der er mere du vil vide :D..


  • #3   27. jul 2006 Ohm er en betegnelse for elektrisk modstand i en enhed! Snakker vi højtalere/forstærker trin, oplyses den ohmske modstand, som "Impedans"..."Impedans" er et udtryk for den elektriske modstand, ved vekselspænding (som lyd jo er)
    Ohm har INTET at sige for ydelsen for en enhed!
    Jo flere ohm en enhed er på, jo højere spænding skal der ligge over enheden, for at den trækker en given strøm, og derved afsætter en effekt! Ser man på high-end hifi-højtalere, er disse ofte på 8 ohm, og opefter! Det skyldes at man derved har lettere ved at præcisere lyden, der der er et større spændingsspektrum at arbejde med! Så på en måde kan man godt sige, at jo større modstand en enhed har, jo bedre kan lyden blive, såfrem forstærkeren kan udnytte dette!
    I biler har man kun 12V at gøre godt med, og derfor benytter man ikke >8 ohms højtalere, da strømforsynings-delen i forstærkeren derved ville skulle invertere spændingen væsentligt meget mere op, set ifht højtalere på 2-4 ohm!
    Når man konstrere et forstærker trin, tilpasser men dets udgangs-impedans til impedansen på den enhed man ønsker at tilslutte! Derfor skal disse passe sammen! Mange forstærkere kan selv tilpasse impedansen, til den enhed man kobler, men man skal være opmærksom på, hvor langt forstærkeren kan gå ned, da forkert impedans-tilpasning resulterer i en overbelastning af ofrstærkeren, da der derved bliver afsat mere effekt i selve forstærker-delen, end den er beregnet til! Effekt bliver afsat som varme, og kan belaster man forstærkeren forkert, udvikler den mere varme, end den er konstrueret til at afgive! Dette resulterer i en ødelagt forstærker efter et sykke tid!


  • #4   27. jul 2006 Hmm...dejligt rodet, og med masser af stavefejl...håber du kan læse det...

  • #5   27. jul 2006 Hvis du kan engelsk, så er det bare at komme i gange med at læse og se billeder :

    http://www.bcae1.com/


Kommentér på:
Hjælp en noob med lidt info om anlæg.

Annonce