{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
19.034 visninger | Oprettet:

Kondensator {{forumTopicSubject}}

Jeg hører tit rigtig mange forklaringer på hvorfor sådan en skal anvendes og hvilke problemer den kan afhjælpe. Forleden mente én at man kunne montere en kondensator hvis man vil have mere strøm. En anden dag forklarede et andet geni at man derved kunne spille musik længere tid med bilen slukket.....

Godtså, her kommer en teknisk snak som den forklaring på hvad en kondensator gør og hvorfor den anvendes.

En blyakkumulator som et batteri kan levere ganske stor strøm MEN hvis man vil aflade eller trække strøm fra et batteri kan dette kun gøres med en stabil strøm. Hvis man f.eks drejer nøglen til startermotoren trækkes også en stor strøm men den trækkes over længere tid så akkumulatoren har tid til at levere varen.

Når en forstærker leverer en stor effekt gør den det meget ujævnt. Dens udgangstrin leverer måske 2'800Watt men den gør det i frekvenser som får strømforsyningen til at arbejde hårdt på at levere skiftevis 0W og 2'800 watt mange gange i sekundet. Man kan forestille sig at man tænder og slukker for en meget stor lampe x gange i sekundet, det kan batteriet ikke nå at levere effekt til da det aflader langsomt. Dette er en blyakkumulator bestemt ikke bygget til. Den kan derfor ikke nå at levere effekten før forstærkeren er videre i teksten.

En kondensator derimod kan indeholde en noget mindre effekt men den kan levere hele sin ladning på 1/1000 sekund (ligesom de hårde drenge nede i byen tøhøhø). En kondensator er derfor med til at udglatte den strømtilførsel, en forstærker har behov for for at arbejde korrekt.

Så: en kondensator giver ikke MERE strøm men den hjælper til med at forstærker(erne) får den strøm, de har behov for til rette tid og ikke ½ sekund for sent.

Det var alt for nu, håber dette kan opklare nogen af I-wonder-why spørgsmålene omkring dette.

Mvh. Anders
X-forstærker/højtaler bygger og Elektronikteknolog smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kondensator
Kommentér på:
Kondensator

Annonce