{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
768 visninger | Oprettet:

Køre bil så lang tid som muligt efter synsfrist? {{forumTopicSubject}}

Er der nogle der er skarpe i reglerne for syn. Er interesseret i at forlænge det så lang tid som muligt imens jeg leder efter en anden bil. Jeg vil gerne undgå at politiet kan tage pladerne dag 1 efter den skulle have været synet - HVIS det overhovedet er muligt?

Jeg læser det som om man bare skal dumpe synet inden den skal synes. Så får man 9 uger at løbe på (udenom får en bøde på 2000kr). Efter 9 uger får man yderligere 3 uger til at få bilen afmeldt. Så det kan samlet forlænges i 3 måneder indtil den skal afmeldes. (Uden man betaler bøde - men kun de 500kr til syn)

https://www.applusbilsyn.dk/nyheder/guides/udeblivelse-fra-periodisk-bilsyn

Spørgsmålet er om man skal have den igennem syn og dumpe for at undgå bøden på de 2000kr? (Der ville være rart at spare de 500kr til syn også). Der står jo dette til at starte med

“Fire uger efter synsfristen får du en påmindelse om bilsyn fra Færdselsstyrelsen, og 9 uger efter synsfristen får du et bødeforlæg på 2.000 kr., hvis du ikke får periodesynet køretøjet”

Hvorimod det står anderledes hvis den dumper synet;

“HVAD SKER DER, HVIS JEG IKKE FÅR KØRETØJET GODKENDT TIL PERIODISK BILSYN?

Hvis Applus Bilsyn eller en anden synsvirksomhed ikke kan godkende køretøjet inden for synsfristen, sender Færdselsstyrelsen automatisk 9 uger efter synsfristen et påbud om at du skal få dit køretøj godkendt hos Applus Bilsyn eller en anden synsvirksomhed eller afmeldt inden for 3 uger hos Skat. Ønsker du at afmelde køretøjet kan Applus Bilsyn også hjælpe dig med dette”


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Køre bil så lang tid som muligt efter synsfrist?
  • #1   9. sep Hvis du kører til syn og får dumpet bilen ,kan du se at der på synsrapporten står at fristen for opsyn ikke ændrer den frist for syn som færdselsstyrelsen har sendt til dig. Tror ikke du skal regne med at du kan overskride den frist der kommer til at stå i rykkerskrivelse.


  • Kompressor Knud
    Kompressor Knud Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2003

    Følger: 4 Følgere: 65 Biler: 1 Emner: 217 Svar: 5.890
    #2   9. sep Dagen efter den skulle have været synet tager de pladerne hvis du bliver stoppet. Det står jo i systemet at der ikke er gyldigt syn, også selvom bøden ikke er sendt ud. Deres nummerpladescannere slår også ud på manglende syn. Så ikke til at sige hvor længe den går.

  • #3   10. sep Der er masser af biler til salg, så hvorfor blive ved med at køre i en bil der ikke er så forsvarlig at køre i, at den ville kunne godkendes til syn. ?? Synsdatoen kan vel heller ikke komme helt bag på dig , alle ved da efterhånden at biler skal synes hvert andet år.

  • #4   10. sep Hvis du køre til syn og dumper og skal til omsyn.
    Så må du ikke bruge bilen til "normal" kørsel
    Så må du kun køre i bilen til og fra værksted og syn
    Da bilen ikke længere er "lovlig" på vejen.
    Før den er synet.
    Bliver du stoppet i den tid, kan politiet vælge og tage pladeren.


    Hvis du ikke vil risikere bøden for for sen syn
    Så skal du gøre noget når du få første rykke.

    Efter den, risikerer du at få en bøde på 2000kr for ikke at syne bilen til tiden.


  • #5   10. sep Det er faktisk ret simpelt. Den dato du har fået som synsfrist er den sidste dag bilen skal være synet. Og det gælder også et evt omsyn, der også skal være gjort inden synsfristen. Der er ingen måde at forlænge synsfristen på.
    Dagen efter datoen kan de tage nummerpladerne hvis de møder dig. Og deres nummerpladescannere er ret effektive bare de kører forbi dig, endda også mens du holder parkeret.
    Det er rigtigt at fristen inden de sender bøder er længere.


  • #6   11. sep Sikker på de kan tage pladerne dagen efter syns fristen? (Antaget jeg ikke kører den til syn). Det er ny info for mig - og ikke hvad man kan læse rundt omkring…

  • #7   12. sep https://www.ft.dk/-/media/sites/statsrevisorerne/dokumenter/2018/beretning-2-2018-om-statens-indsats-over-for-koeretoejer-der-udebliver-fra-periodisk-syn.pdf

    Jeps, ret sikker. Politiet skal inddrage nummerplade for manglende syn så hurtigt som muligt.

    Det giver vel også sig selv at man selvfølgelig ikke skal køre rundt i en bil der ikke er synet. Der er en frist på 2-3 måneder fra du får synsindkaldelsen til den skal være synet. Det er rigeligt tid til enten fikse den gamle eller købe en ny. Det er jo heller ikke ligefrem en hemmelighed at der er to år mellem syn.


  • #8   12. sep Syntes ikke helt det er det der står på den side du linker til

    Det er Transport-, Bygnings-og Boligministeriet – mere specifikt Færdselsstyrelsen – der har ansvaret for at indkalde alle synspligtige køretøjer til syn og tilse, at de kom­mer til syn inden for tidsfristen. Hvis en køretøjsejer overskrider synsfristen, sender Færdselsstyrelsen vedkommende et erindringsbrev om at møde til syn. Får køretøjs­ejeren fortsat ikke synet sit køretøj, udsteder styrelsen en bøde og et påbud om at af­levere nummerpladerne eller få køretøjet godkendt ved syn. Politiet er den eneste myndighed, der har beføjelse til at inddrage nummerplader. Der er således 2 typer af sanktioner, som forløber i 2 uafhængige spor. Færdselssty­relsen udsteder bøder til de køretøjsejere, der henholdsvis 10 og 14 uger efter synsfri­sten ikke har fået godkendt eller afmeldt deres køretøj. Efter de 10 uger får ejeren samtidig påbud om at få godkendt køretøjet ved syn eller afmelde det. Styrelsen an­moder politiet om at inddrage nummerpladerne, hvis køretøjet 15 uger efter synsfri­sten ikke er godkendt eller afmeldt. Politiet kan herefter inddrage nummerpladerne.

    Derudover står der senere

    Processen for periodisk syn fremgår af figur 3 og viser de tidspunkter, hvor køretøjs­ejeren får en henvendelse fra Færdselsstyrelsen, og hvor styrelsen videresender en sag til andre myndigheder.

    Se vedhæftede skema…

    Forklaring til skema
    Det fremgår af figur 3, at Færdselsstyrelsen indkalder køretøjsejere 8 uger før syns­fristen for lette køretøjer, herunder personbiler, og 13 uger før synsfristen for tunge køretøjer. Hvis køretøjsejeren overskrider synsfristen, får ejeren automatisk 4 uger efter synsfristen et erindringsbrev om at møde til syn. 10 uger efter synsfristen udste­der styrelsen en bøde (A-bøde), hvis køretøjet ikke er godkendt ved syn eller afmeldt. Samtidig udsteder styrelsen et påbud til ejeren om at få køretøjet godkendt eller af­meldt. 14 uger efter synsfristen udsteder styrelsen endnu en bøde (B-bøde), hvis eje­ren har ignoreret påbuddet. Hvis køretøjet 15 uger efter synsfristen fortsat hverken er godkendt eller afmeldt, anmoder styrelsen politiet om at inddrage nummerpladerne. Det er således ikke nok at møde op til syn, inden der er gået henholdsvis 10, 14 og 15 uger efter synsfristen, for at undgå sanktionerne. Køretøjet skal også være godkendt efter syn eller afmeldt inden de nævnte frister. Hvis køretøjsejeren trods Færdselsstyrelsens rykkere ikke betaler A-bøden og/eller B-bøden, sender styrelsen de erkendte bøder til inddrivelse hos SKAT, mens de ikke­erkendte bøder videresendes til politiet.


    profilbillede
  • #9   12. sep 38. DMR laver dagligt en automatisk dataoverførsel til politiets it- system CRM3 med
    en liste over de køretøjer, der dags dato står til nummerpladeinddragelse. Visse andre dataoverførsler sker én gang om ugen, fx DMR’s oplysninger til Færdselsstyrelsen om, hvem der skal indkaldes til syn, hvem der har overskredet synsfristen, og
    hvem der har overskredet synsfristen med henholdsvis 10 og 14 uger og dermed skal
    have påbud og bøde.

    Oplysningerne bliver sendt til politiet en gang om ugen, hvilket betyder at de kan have oplysningerne dagen efter overskridelsen. Og ikke synede biler skal efter retningslinjerne have konfiskeret nummerplader så hurtigt som muligt. Så hurtigt som muligt er blandt andet hvis politiet stopper bilen eller nummerpladescanneren slår ud.

    Det jeg har linket til er fra 2018. Reglerne er siden strammet op, så politiet får besked så snart synsfristen er overskredet. Jeg gider ikke sidde og bruge en masse energi på at finde link til dig om det.

    Du burde hellere bruge din energi på at få enten ordnet din bil eller få købt en ny. Jo mere du overskrider jo større bliver konsekvensen.


Kommentér på:
Køre bil så lang tid som muligt efter synsfrist?

Annonce