{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.581 visninger | Oprettet:

4118 gik i politiets fartfælder {{forumTopicSubject}}

4118 gik i politiets fartfælder
Politiets landsdækkende fartrazzia har været effektiv i de tre første dage, hvor københavnerne fik flest bøder.

4118 danskere kan se frem til at modtage en bøde, efter at være gået i politiets trafikfælder. Foto: Kim Agersten / POLFOTO
Efter tre dage med fartkontroller på de danske motor- og landeveje er 4118 blevet skrevet for at have kørt for stærkt - heraf har 92 fået en betinget frakendelse af kørekortet.
Det oplyser Rigspolitiet og Rådet for Større Færdselssikkerhed til Nyhedsbureauet Newspaq.
I Københavns politikreds blev der udskrevet flest bøder, nemlig 875 fartbøder, mens politikredsene Midt- og Vestsjælland og Østjylland er nummer to og tre med henholdsvis 663 og 569.
En lignende fartrazzia blev gennemført sidste år, hvor der de to første dage blev skrevet 2574 bøder.
Og det tyder ikke på, at bilisterne har lært noget på et år, siger projektleder Jon Schwartz fra Rådet for Større Færdselssikkerhed.
"Umiddelbart vurderer jeg, at vi ligger en lille smule over sidste år. Ifølge vores målinger er gennemsnitshastighederne stigende, hvilket betyder, at så stiger antallet af dødsulykker også," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.
Sidste år blev 406 mennesker dræbt på de danske veje - en stigning på 100 i forhold til 2006.
Og netop 100 er det antal mennesker, som Rådet for Større Færdselssikkerhed anslår kunne reddes årligt, hvis danskerne overholdt fartgrænserne.
Under kampagnen i år er der særlig fokus på landevejene, hvor to ud af tre dødsulykker sker.
"Her har folk generelt en tendens til at køre lidt for stærkt. En ny undersøgelse viser, at når vi kører i åbne landskaber, har vi en følelse af frihed, når der ikke er så mange andre trafikanter. Men bare den lille overskridelse fra 80 til 90 km/t gør, at risikoen for at ende i en dødsulykke stiger med 60 procent," siger Jon Schwartz.
Han mener, tendensen til at køre stærkere har rod i en mere fortravlet hverdag, som vi bliver mere vant til at selv at indrette.
"Det afspejler vores hverdag, at vi har mere og mere travlt, når vi kører bil. Og folk kører mindre efter forholdene og mere efter, hvad de selv synes," siger Jon Schwartz.
Under de tre første dage af fartkampagnen har politiet desuden udskrevet 79 bøder for manglende selebrug og 49 bøder til bilister, der talte i mobiltelefon samtidig med, at de sad bag rattet.
Bilisterne på Bornholm er umiddelbart dem, der har været bedst til at holde sig inden for fartgrænserne. Her har kun to fået en fartbøde.

Kampagnen varer frem til på søndag 12. oktober.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  4118 gik i politiets fartfælder
Kommentér på:
4118 gik i politiets fartfælder

Annonce