48.098 visninger
|
Oprettet:
tilberedning af entrecote {{forumTopicSubject}}
Hvordan kan jeg få mine entrecoter til at smage af guld?
Nogen der har ideer til kryderier el. lign.?
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
jun 2004
Følger: 42 Følgere: 54 Biler: 6 Emner: 128 Svar: 8.299
hvis en entrecote er af kvalitetskød behøves kun korrekt stegning, salt og peber....
jun 2006
Følger: 36 Følgere: 62 Biler: 3 Emner: 165 Svar: 1.539
Er slagter
sep 2005
Følger: 53 Følgere: 58 Biler: 23 Emner: 645 Svar: 8.840
jun 2006
Følger: 36 Følgere: 62 Biler: 3 Emner: 165 Svar: 1.539
sep 2005
Følger: 10 Følgere: 19 Biler: 1 Emner: 1.074 Svar: 5.122
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
apr 2008
Følger: 44 Følgere: 42 Biler: 2 Emner: 378 Svar: 1.171
mar 2003
Følger: 32 Følgere: 38 Biler: 4 Emner: 21 Svar: 7.181
Kan anbefale hakket/groft kværnet sort peber.
(har lige slugt en sammen med et par bagte kartofler og salat)
jun 2007
Følger: 13 Følgere: 11 Biler: 3 Emner: 9 Svar: 219
MEN kød for sig og guldet om halsen
Såå, salt og peber, og steges ved sagte varme og vendes ofte.
jan 2008
Følger: 1 Følgere: 2 Biler: 1 Emner: 200 Svar: 7.877
Herefter nedsætter du temperaturen, og steger entrecot'en ved moderat varme i det smeltede fedt i 2-3 minutter på hver side. Tag den af panden, og pak den ind i sølvpapir (skinende side ind mod kødet), og lad den hvile i 4-5 minutter. Pak også gerne et viskestykke om den, så den ikke mister varme.
Den skal først krydres med salt og peber, når den ligger på tallerkenen. Salter du den imens, eller inden, du steger den, så trækker du væske ud af kødet og så bliver det tørt. Kommer du peber på imens, eller inden, du steger den, så brænder du peberet af, og så bliver det bittert.
Så enkelt er dét!
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
jan 2008
Følger: 1 Følgere: 2 Biler: 1 Emner: 200 Svar: 7.877
jul 2008
Følgere: 21 Biler: 2 Emner: 161 Svar: 6.465
det samme gælder også for hakkedrengene
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE845506/myte-3-salt-aldrig-boeffen-foer-stegningen/
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
jul 2008
Følgere: 21 Biler: 2 Emner: 161 Svar: 6.465
jeg kan tydeligt smage forskel på om der har været saltet før eller efter stegning af mine hakkedrenge og det samme gælder koteletterne også
feb 2009
Følger: 26 Følgere: 146 Emner: 286 Svar: 4.892
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
indse det bare i tager fejl.
jan 2008
Følger: 1 Følgere: 2 Biler: 1 Emner: 200 Svar: 7.877
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
Lige omvendt
Men teorien om at vente med at salte har vist sig at være lodret forkert. Forskere fra Danish Meat Research Institute (tidligere Slagteriernes Forskningsinstitut), der er en division i Teknologisk Institut, har testet det i flere blindsmagninger med trænede smagsdommere. Undersøgelserne viser, at en kotelet eller en oksebøf ikke bliver mere sej eller mindre saftig af at blive saltet før tilberedningen.
jan 2008
Følger: 1 Følgere: 2 Biler: 1 Emner: 200 Svar: 7.877
Og tro det eller lad være, men salt trækker væske ud af kødet. Det har man vidst i tusinder af år, hvilket også er årsagen til, at salt er blevet brugt til konservering af kød, der skal langtidsopbevares.
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
Under en test i september 2008 skulle instituttets hold af trænede blindsmagere vurdere oksekød, der var saltet før eller efter stegningen, og give oplevelsen en karakter fra 0 til 15. Resultatet var, at bøffer saltet før stegning blev oplevet som målbart mere møre og saftige.
De førsaltede bøffer blev desuden oplevet som mere salte i smagen end bøffer, der blev saltet efter stegningen.
Man kan altså også spare lidt på saltet ved at salte før stegningen.
mar 2003
Følger: 32 Følgere: 38 Biler: 4 Emner: 21 Svar: 7.181
Men det i stedet er smag og behag der bestemmer tilberedningen.
feb 2008
Følger: 3 Følgere: 3 Biler: 7 Emner: 227 Svar: 1.754
feb 2009
Følger: 26 Følgere: 146 Emner: 286 Svar: 4.892
jul 2006
Følger: 25 Følgere: 24 Biler: 2 Emner: 347 Svar: 9.552
feb 2009
Følger: 26 Følgere: 146 Emner: 286 Svar: 4.892
feb 2017
Følger: 1 Svar: 1
tilberedning af entrecote