{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
9.247 visninger | Oprettet:

Danmarks bedste maskinmesterskole? {{forumTopicSubject}}

ja, som overskriften.. Hvilken en af de 5-6 skoler i Danmark er den bedste?

Ved godt I umuligt kan kende noget til dem alle, men er også bare ude efter jeres individuelle ris&ros til de forskellige skoler, og høre lidt om hvad I selv har hørt og sådan.

På forhånd tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Danmarks bedste maskinmesterskole?
  • #1   5. sep 2011 Er godt tilfreds på AAMS!

  • #2   5. sep 2011 Ja, AAMS er jeg sgu med på! Men jeg har jo ikke været de andre steder, så kan kun sige jeg er tilfreds i Århus

  • #3   5. sep 2011 Okay, det er vel også Danmarks største ikke?

  • #4   5. sep 2011 Jeg er lidt nysgerrig omkring, hvordan man klarer sig igennem sådan en uddannelse på udeboende SU? Er der nok tid til fritidsjob på en 8-10000 kr om måneden?

    Hvordan med venner og det sociale liv, er der nok plads til det?


  • #5   5. sep 2011 Er også fint tilfreds med AAMS.

    Mht. økonomi, så afhænger det jo af, hvor dyrt du bor osv.
    Men vil mene at der er rigelig med tid til et studiejob ved siden af.

    Jeg kører næsten fuld tid ved siden af i nogen måneder.
    Der er også masser af plads til bajere og venner.


  • #6   5. sep 2011 Jeg har intet fritidsjob og har Sulån ved siden af! Desværre..men om du mener du har tid til fritidsjob ved siden af alle de lektier, så er det jo en god ting.
    Det er masser af social samvær, det kommer du ikke udenom


  • #7   5. sep 2011 Okay det lyder sgu lovende... Det bliver ikke for meget med 600 studerende som der vel omtrent er på aams?

  • #8   5. sep 2011 Ikke nogen her der har erfaringer med Martec i Frederikshavn?

  • #9   5. sep 2011 Ulempen kan man sige er, at du kan aldrig få et grupperum, du skal ihvertfald reservere dem MEGET tidligt. Skolens undervisning er desuden fordelt over 2 adresser, som dog ligger tæt på hinanden. Jaa så er der trængsel i kantinen. De er ved at bygge sprit ny skole, så det er nok kun de kommende år det fortsætter sådan.

  • #10   5. sep 2011 Okay, ja sådan vil det jo nok altid forholde sig med så mange elever der skal huses.. Men ja det er rigtigt nok, har læst det med den nye skole.. Jeg har engang set en ytre sin mening om, at aams som skole ikke kørte særligt professionelt, er der noget hold i det?

  • #11   5. sep 2011 I forhold til skolens størrelse, så kører den fint og jeg har intet at klage over udover de småting, som er nævnt. De har gode lærer osv.

  • #12   5. sep 2011 Okay, det lyder sgu godt Jesper. Det er meget brugbar viden smiley

    Hvordan med at blive optaget på aams er det svært? Er der venteliste og sådan?

    Var du på 6 måneders intensiv adgangskursus før du kom ind? (Kan se ud er udd. elektriker)


  • #13   5. sep 2011 Som nævnt tidligere er skolen kapacitet ikke optimal med alle de elever, men bliver dog løst med et nybyggeri som er færdig i 2014.

    Mht. hvor professionelt undervisningen er, så synes jeg generelt at lærerne er rigtig gode. Der er dog nogen ind i mellem som er mindre gode. Synes specielt værkstedskurset var lidt daller.
    Nogen gange kan man godt føle at tingene er lidt ustruktureret, hvor man fx. for 3 afleveringsopgaver for i samme uge, hvor man ikke har haft nogen i 1,5 måned. Her ville man foretrække at det blev spredt lidt mere ud.

    Men der er rigtig meget at lave, hvis du vil læse ALLE dine lektier - så er der RIGTIG meget. Jeg vælger og vrager imellem det jeg synes er vigtigt.
    Motorlære (termiske maskiner) og el er det jeg vægter højest.

    Men det kommer meget an på, hvilken baggrund man har og hvordan man griber tingene an. Det er det som afgør hvor lang tid man skal bruge på at lære.


  • #14   5. sep 2011 Det er ikke alle der kommer ind mere efter de nye kvoter eller hvad de kalder det. Jeg kom ind inden de blev indført. Så jeg var optaget uden problemer. Tror der er venteliste nu, men du må prøve at kontakte skolen, de hjælper gerne.
    Jeg var igennem 6 mdr adgangskursus og der var noget at se til. De har desuden skærpet kravene på 1 semester nu også. Du skal igennem flere mundtlige og skriftlige prøver. Det er pga. den høje dumpe procent på 3 semester


  • #16   5. sep 2011 Klaus

    Hehe du vil slet ikke høre min baggrund, så griner du bare smiley Og siger jeg skal søge et andet sted hen.. hehe

    Ja det blir sikkert godt med den nye skole der. Er de gået i gang egentlig?

    Det værkstedskursus der, er det det der tager 9 mdr. efterfulgt at 9 mdr praktisk i en virksomhed

    Jeg har godtnok læst og fået fortalt, at der skulle være rigtig mange lektier i alt, men at de fleste vælger og vrager imellem hvad de prioriterer..

    Men jeg skal bruge lang tid, for jeg har intet viden i disse fag, som kan hjælpe mig på forhånd...


  • #17   5. sep 2011 Jesper

    Okay, ja har godtnok også læst der er høj dumpeprocent på 3 semester. Hvordan kan det være. er det el autorisationen der skal beståes der?


  • #19   5. sep 2011 Martin G
    Hvad har du da af baggrund ? smiley
    Der er folk med MEGET forskellige baggrunde - vi har fx. en bagersvend i vores klasse.
    Jeg selv kommer fra gymnasiet.

    Det nye byggeri er i fuld sving. Vi har lejet klasselokaler nede på kystvejen, hvor vi kan holde øje med byggeriet. Det er pt. ved at grave havnebassinet op og banke jernvægge i jorden. Men der er lang vej endnu.

    Værkstedsforløbet er 9 md. undervisning, hvor du lærer at svejse, dreje, fræse, bore, teknisk dokumentation osv. det er stille og roligt - ganske hyggeligt. Derefter skal du så ud og bruge dine nylærte færdigheder i det virkelige liv. Jeg var fx. ude på en industrivirksomhed, hvor jeg gik som tekniker. Der lavede jeg alt fra at svejse, til at lege med el, montage, dreje og lege vvs mand ligefrem.

    Kan trøste dig med at jeg heller ikke havde noget viden omkring faget før jeg gik igang. Den eneste tekniske erfaring jeg havde, var at jeg skruede lidt i biler sammen med min fatter. Men jeg er så rimelig god til at lære ting hurtigt smiley


  • #20   5. sep 2011 Martin G
    Det er fordi på 2 semester har du kun 1 eksamen dvs. alt el og motorlære eksamen kommer på 3 semester først alså et helt år efter, så folk har det med at slappe af på 2 semester. Jeg fik fortalt rigtig mange dumper på 3 semester i motorlære (pumpe teknik og hydraulik) skulle være de slemme. El er også slem med 1 års teori som også afsluttes på 3 semester


  • #21   5. sep 2011 Mht. 3 semester.

    Dumpeprocenten på 3. semester er så høj, fordi folk slapper af og dalder den af på 2. semester. På 2. semester er der nemlig kun en eksamen i skr. erhvervsøkonomi. MEN vi har selvfølgelig stadig timer i el og termiske maskiner, hvor det vi lærer på 2. semester også bliver en del af eksamen på 3. semester.

    Det er specielt den skr. el eksamen på 3. semester der skiller fårene fra bukkene. Men det er bare med at hænge i på 2. semester og få taget notater og læst til el og termiske maskiner, så tror jeg ikke det går så galt.

    Installatøreksamen kommer først på 5. semester - og den bliver led smiley


  • #22   5. sep 2011 ja og så 5 smester med aut. som nævnt længere oppe. Det er meget de store regne opgaver folk dumper på. Det er jo 4 timers skriftlig prøve i termiske maskiner

  • #23   5. sep 2011 Thomas K

    Det lyder som hård kost, for en der ikke engang ved hvad termiske maskiner er.. Ja har godtnok hørt fra alle, at den der el autorisation skulle være lige hård nok..

    Der er seks semestre ikke - af 6 måneder stykket?

    Thomas hvordan klarer du sådan en uddannelse 26 år gammel og så på SU?


  • #24   5. sep 2011 nemlig 6 semester.
    Termiske maskiner er et bredt felt som omhandler ALT omkring motorer, kedler, pumper osv. ja alt hvad der findes i et maskinrum. Du skal jo være Champen i de ting, så alt køre rigtigt.


  • #25   5. sep 2011 Klaus

    Ja okay, jeg kan godt se man bare skal hænge i. Heldigt nok jeg er god til at tage notater så smiley Hehe og jeg er glad for du nævner erhvervsøkonomi, det mener jeg da jeg engang rodede rundt med da jeg tog min HHX smiley haha

    Eller gir min uddannelse som tømrer mig nok ikke så mange fordele?? haha

    Men ja el ved jeg jo intet om, andet end man får stød hvis man både røre plus og minus smiley


  • #26   5. sep 2011 Hehe Jesper S, du får det sgu ikke til at lyde nemt. Champen i termiske maskiner er nok svær at opnå for en tømrer med ru hænder... Men rigtig god viden, og mange tak for det smiley

  • #27   5. sep 2011 Må jeg spørge hvor gamle I hver især er, hvilket semester I går på, og hvad jeres vej til maskinmesterstudiet har været, og hvorfor?

  • #28   5. sep 2011 Martin G

    Erhversøkonomi er også ret let smiley
    Vidste ikke en skid om el før jeg startede, men de begynder jo helt fra begyndelse med ohms lov og plus og minus, så du lærer det nok smiley


  • #30   5. sep 2011 Du tager 1 semster af gangen og laver dine lektier, så klare du den nok. Vi har også en tømrer i klassen og han klare det over gennemsnit.
    Jeg går på 2 semester nu!
    Blev uddannet elektrikker i slutningen af 2004 og har arbejdet med det indtil 2010, hvor jeg sagde mit job op hvor jeg havde arbejdet hos i 5 år. Lejede mit ny renoveret hus ud og startede på skolen, da jeg var træt af nybyggeri og renovering. Der manglede udfordringer.
    Jeg er 27 år.


  • #31   5. sep 2011 beklager stavefejlene!

  • #32   5. sep 2011 Klaus og Thomas K

    Okay det lyder sgu meget betryggende. Jeg har overvejet det i snart et halvt år og jeg har faktisk også søgt ind.

    Jeg har fået en lidt god aftale sys jeg selv. Jeg skal starte på Martec ( Frederikshavn maskinmesterskole) her den 26 september, i det der hedder værkstedsskole (fordi jeg er tømrer smiley ) og her skal jeg så gå indtil marts, hvor jeg skal ud i tre måneders praktik i en virksomhed. I august næste år skal jeg så starte på 1 semester.

    Så alt er sådan set helt på plads. Jeg overvejer dog stadig om jeg gider bliver heroppe i det mørke nordjylland, og derfor jeg spørger lidt til de andre skoler...

    Thomas K

    Jeg har altid vist at jeg godt kunne tænke mig en uddannelse mere, hvilket desværre jo nok kun indebar SU. Så jeg har også sørget for at sparer lidt op, så jeg i hvert fald ikke behøver at arbejde så meget igennem de 6 semestre..


  • #33   5. sep 2011 Min baggrund:

    2006: 9. klasse afgangseksamen
    2006-2009: STX Matematik A, Fysik A, Kemi B
    2009-nu: AAMS værkstedsskole og går nu på 2. semester på teoriafdelingen

    Valget for mig stod mellem at blive maskiningeniør eller maskinmester. valgte så maskinmesteren, da jeg synes det var for bogligt at blive ingeniør.
    Plus lønnen er bedre og jobmulighederne flere smiley


  • #34   5. sep 2011 Er 21 år gammel

  • #35   5. sep 2011 Jesper S

    Hehe ingen problemer der, jeg læser sgu over de fleste smiley

    Men det lyder sgu fint, Men det gir dig da lidt en god fordel, at du har så meget el erfaring, gør det ikke?

    Er glad for at høre det med ham tømreren i har i klassen. Det gir sgu lige lidt ekstra gejst smiley


  • #37   5. sep 2011 God info der Klaus..

    Hvordan og hvorledes med aams værkstedsskole - Hvordan forløb den for dig? 1½ år eller hvordan?

    21 år gammel, så blir du også stadig en ung maskinmester smiley Men det er da bare godt..


  • #38   5. sep 2011 Thomas K

    Mange tak for de pæne ord. Det hjælper sgu faktisk meget at få sådan nogle sætninger med på vejen fra sådanne steder som her, hvis man ikke lige har så mange andre mennesker at dele sådanne emner med. Mine kolleger ryster jo mest bare på hovedet, og siger jeg er en evighedsstudent. Men når man stadig er ung (23 år) og det stadig rykker i én for at lære noget nyt, ja så har man da også en vist ansvar overfor sig selv, om at gøre noget ved det...


  • #39   5. sep 2011 Martin G

    Værkstedsskolen forløb på 1½ år ja smiley
    9 md: Svejsning, drejning, fræsning, el, køl, teknisk dokumentation, materialelære. Teori vs. praksis
    9 md: Praktik, hvor du får brugt dine sager du lige har lært.

    På værkstedsskolen er der tid til bajere hver dag, hvis det skulle være. Det er bare ren hygge. Minimalt med lektier og afleveringer.

    Ja jeg bliver en rimelig ung maskinmester, så må jeg jo se om det har sine fordele :b Vidste hvad jeg ville og gad ikke spilde min tid med et sabbatår.


  • #40   5. sep 2011 Martin G

    Hehe du skal da slet ikke høre på hvad dine kollegaer siger :b
    23 år er en god alder. Altså jeg har klassekammerater på 40 år smiley

    Du skal helt sikkert bare komme i sving - du vil jo gerne. Gør det mens lysten er der ! smiley


  • #41   5. sep 2011 Klaus

    Okay, jamen det blir da spændende med det der værkstedsskole. Så kan jeg også få lært at røre ved andet end vådt tømmer.. Men jeg er jo så i den heldige situation at jeg både har fået lidt merrit for værkstedsskolen, men også skåret 6 md af paktikken, så jeg kun skal ud i en virksomhed i tre måneder... Det gør at jeg allerede kan starte på 1 semester til næste år i august, og det er jeg faktisk temmelig glad for

    Men lyder dejligt nok man kan slappe lidt af på værkstedsskolen

    Kan godt forstå det med sabbatår. Det brugte jeg heller ikke selv dengang. Men det er vigtigt, at holde lidt fri til at tænke, hvis man ikke ved hvad man vil...


  • #42   5. sep 2011 Hehe det har du fuldstændig ret i.. Men det er sgu svært med de skiderikker, når man går op ad dem 37+ timer om ugen..

    Men ja, maskinmesteruddannelsen er heldigvis med en masse forskellige aldersgrupper

    Ja lysten er der, så glæder mig faktisk også til at komme i gang..

    Men rart lige at få en snak med andre folk der kender lidt til det smiley


Kommentér på:
Danmarks bedste maskinmesterskole?

Annonce