{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Kabeltræk i UP!

16.847 visninger | Oprettet:

Nok nærmere en guide, end et bilstereo-"projekt", men kategorien passer bedre...

En UP! er ganske dejlig at trække kabler i, men kræver at man afmonterer forsæder, bagsæder, sparke-paneler, side-paneler, bagbeklædning, rat-under-panel, vindues-viskere, torpedo-plade mm.
Sagt på en anden måde; Det er ikke noget man lige gør på et par timer. Tilgengæld er det rigtig GOD plads til det, og det er nemt at komme til NÅR man først har afmonteret førnævnte dele.
Det kun kun anbefales at man evt lyddæmper samtidig, og at man trækker "ekstra" kabler, hvis man har i sin at udvide el/lyd en dag.

Jeg vil ikke gå så meget i detaljer med afmonteringen af diverse ting, for det kræver 100 billeder i sig selv, og hjælper alligevel ikke meget, før man reelt står i situationen. Skal dog gerne forklare om de specifikke dele, hvis det er.

Til "projekt kabeltræk" er der brugt:
Dremel med "udhuler-bor"
Juletræs-bor.
Installations-kabel (til at føre kablet igennem tyller).
Isoleringstape.
Silikone-spray for lettere kabel"træk".

Lige et par enkelte ord, indeledningvist:

Gummi-tyllen til plus-kablet skal bores lige præcis en tand MINDRE end kablet, således at dette sidder "i spænd". Samtidig er det vigtigt at kablet har et buk nedad (ligesom de oprindelige føringer), da dette forhindrer vand i at løbe langs kablet og videre ind i kabinen.
Fastgør altid nye kabler med strips, så de ikke ligger løst. Det skulle gerne komme så tæt på noget der kunne have været lavet fra fabrikken, som muligt.
Plus-kablet kan med fordel klippes skråt (som på billedet), for at gøre det lettere at trække igennem tyllen, og videre.
I den oprindelige sikrings-boks er der lavet et ekstra udtag til "reserve" (genialt tænkt), hvilket med fordel kan benyttes. Indsæt en mini-ANL sikring, dimensioneret til kablet, når alt er tilsluttet.
BENYT EN RIGTIG CRIMPTANG til at fastgøre kabelsko'en! Det er IKKE godt nok bare at klemme til med en rør-tang, eller andet opfindsomt!
Det samme gælder stellen, hvor det også er ULTRA vigtigt at man sliber rent, for en direkte binding til karossen, og at man har forbindelse DIREKTE til denne, og ikke "gennem" et beslag el.l.
Der er rigtig mange "frie" stel-punkter med "ordentlig forbindelse", hvilket er mega optimalt.

Mht til højttaler-kabler, så kan man med fordel klippe de oprindelige højttaler-ledninger fra i dør-stikket, og bore disses huller op, hvis man har en model "fuld udstyrs-version", hvor der ikke er yderligere plads i stikket.
I dette tilfælde har jeg dog masser af "fri-rum", hvorfor det ikke er nødvendigt.
De tynde sorte og røde ledninger, der er trukket ud i døren, er til LED belysningen i spejlene.
Hvis man har intentioner om noget lignende, kan man med fordel trækker kablerne, når nu alt alligevel er skilt ad.

God fornøjelse til andre UP!-MOD'ere der vil have lidt god lyd i vognen...Kan i øvrigt sige at det er en mega god bil at lave lyd i...

Essal AKA Aze .
Mand | 41 år | Oprettet: 29. apr 2004


Kommentér på:
Kabeltræk i UP!
Annonce