{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.248 visninger | Oprettet:

Hvad betyder de forskellige ting?? {{forumTopicSubject}}

Hej derude.

Jeg er ganske ny inden for dette med polering og klargøring. Jeg har på det sidste læst en del med herinde på jeres forum og synes det lyder spændende. MEN der er udtryk jegHar stødt på flere gange , som jeg håber i kan forklare mig lidt om smiley

Her tænker jeg på hvad det betyder samt hvad det foresages af:

Hologrammer?
Flammer?
Skygger i lakken?
Swirls?

På forhånd tak
Mvh. Henrik


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad betyder de forskellige ting??
  • #1   24. okt 2009 Hej Henrik,

    Betegnelserne dækker egentlig over nogenlunde de samme ting. Jeg ser i hvert fald 'Hologrammer, "Flammer" og skygger i lakken' som det samme fænomen.

    Det er egentlig små og tæt liggende mikroskopiske ridser, for det meste forårsaget af den polish/politur som der bruges, da der er slibemidler i disse. De kan dog også fremprovokeres af en beskidt pude.

    Slibemidlerne er nærmest små korn, der er lavet således at de sliber et meget fint lag af lakken. Du vil se, at de fleste klargøringshaller og bilpleje-folk i DK hurtigt kører over det området de skal polere/slibe meget få gange, og polituren vil derfor ikke være nedbrudt, og vil stadigvæk fremstå som 'hvid'.

    Hvad jeg mener med det, er at de fleste slibekorn på markedet er fremstillet således at de nedbrydes under poleringen. De bliver altså både mindre og mindre når du arbejder med dem, og samtidigt sliber de mindre og mindre. Det er egentligt ret smart, hvis man altså forstår at udnytte det. Problemet er så hvis du stopper med at polere når slibekornene stadigvæk sliber meget. Det vil efterlade mange 'hologrammer'(polereridser).

    Jeg har været på "klargørings" kurser på AutoCollege i Aalborg, og selv ikke den faglærer på stedet har reelt forstået hvorledes, at en polish skal arbejdes for det optimale resultat, trods at han har været med til at udvikle politurer for f.eks. Scholl i tyskland og er uddannet autolakerer. Hans udtalelse var derfor, at man ikke kunne polere en sort bil, uden at der blev efterladt hologrammer i lakken.

    Den generelle holdning blandt klargøringsmænd/kvinder lader også til at være, at hologrammer er noget man bare skal lære at leve med.


    'Swirls' (svirvelmærker) er for mig at se, en mere generel betegnelse og omhandler egentlig at der er nogle mærker i lakken, som kan stamme fra både vask, polering osv. Men, jeg bruger udelukkende udtrykket om vaskeridser(som der er fremprovokeret under vask, på den ene eller anden måde).


    Venligst,

    Ebbe





  • #2   25. okt 2009 Virkelig god forklaring Ebbe, tak for det.

    Men andre ord så er det tiden og grundigheden af ens arbejde der afgøre hvor vidt man slipper afsted med et godt resultat. Er det ikke noget med at man ved hjælp af en excentersliber eller Biltema 2 hoveders polermaskine, kan snyde øjet hvis man giver den sidste fine polish eller voks med en af de to maskiner?

    Claus Pia: Hvilke produkter vil du så anbefale til en blanksort bil?

    /Henrik


  • #3   26. okt 2009 Swirls er nu også hologrammer - fx. hedder en del fint slibende voksbaseret polish swirl remower. Netop fordi de er beregnet til at udligne den smule hologram en dybdegående polering frembringer.

    Man kan aldrig snyde øjet (på en autolakerer) - uanset maskinebrug vil forkert anvendt pude eller produkt give spor i lakken.

    Jeg har netop mishandlet min egen lak for at bevise det overfor nogle andre.


  • #4   26. okt 2009 Christina J

    - Jeg citerer lige mig selv igen: "'Swirls' (svirvelmærker) er for mig at se, en mere generel betegnelse og omhandler egentlig at der er nogle mærker i lakken, som kan stamme fra både vask, polering osv"

    Ja, hej - derved også hologrammer.


    Pladesmeden .

    - Snyde vil jeg ikke sige. Det giver et andet og mere "sikkert" resultat. De små slag som excenterpolererne giver, har sværere ved at fremprovokere slibespor fra polituren. Derved en sikker løsning, hvis du nemt og bekvemt vil have et godt resultat.

    Man skal være vågen hvis man ikke skal lave slibespor med en vinkelpolerer - selv med en finishing polish og pude. Mange tror ikke de laver slibespor, da de ikke kan se det i solen, men f.eks. LED lamper/lygter har intet problem med at vise dem.


    Venligst,

    Ebbe




Kommentér på:
Hvad betyder de forskellige ting??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce