{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.829 visninger | Oprettet:

Se, det er Smart. {{forumTopicSubject}}

Brabus V6 Bi-Turbo

Når man tænker på en Smart, er det næppe ordet Fart, der er det første som kommer i tankerne. I 2003 lavede smart deres første sportsvogn, som fik den samme motor, som du fandt i den normale Smart Fortwo. Det var en 0,7 62 Hk, og en 0,7 Turbo 82 Hk. Begge var en 3 Cylindere motor.Det var en drøm, som kunne fås til meget få penge. Den havde opskriften, for en rigtigt sportsvogn. Turbo,let,baghjulstrukket, og motoren bagi! Dog var Det var ikke ligefrem farten, som den var kendte for, da ingen af dem kunne runde under 10 Skeunder fra 0-100. Der kom senere hen en Coupe version, som intet havde med en Coupe at gøre, da den faktisk stadig var en Cabriolet, men bare støre bagagerum bagi. Smart Roadster var en billig let kørende sportsvogn, som ikke krævede meget erfaring. Dog var dens Semi-Automat gear en kæmpe skuffelse, og den lille motor var ikke så spænde når de gik ligeud. Det betød også, at den blev ikke så populær for entusiasterne, som valgte den mere billigere og hurtigere Mazda MX-5.

Året efter fik anerkendte tyske tuner Brabus fingrene i den. De gav den en chiptuning på 100 Hk, som var noget mere end de 82 Hk, som den oprindelig havde. Det var dog stadig ikke noget vildt, men der kunne mærkes forskel. Det var muligt at hive 50 Hk mere ud af den lille motor, men så vil det også volde problemer hen i fremtiden, så 100 Hk var det maksimum den kunne klare. Udover fik den også nyt breder karrosseri, og 2 store afgangsrør i midten, så den så mindre tøset ud. Men kræfter var stadig noget, som man savnet i den. Der var kun en mulighed, og det var en helt ny motor! Så Brabus fik den ide, at bruge den samme 0, 7 motor, men i stedet for en, så satte de endnu en i. Det betød at det nu var den en 3L V6, med en Bi-turbo, som ydet 218 Hk. Det lyder måske ikke at så meget, men husk på bilen vejer kun omkring 840Kg. Det betød at den lille sag, kunne faktisk køre fra en FerrFerrari 360 eller Porsche 996 Turbo, på hver en bane. Endelig kunne den også runde under 10 Sekunder tiden, og den gjorde det nu på 5 Sekunder! De byggede 10 modeller, men ingen af dem kunne købes eller måtte køres, hvad ikke gav meget mening. Kun nogle få gange kom de ud og blev vist frem til forskellige arrangementer.

2005 var Smart Roadster på sit sidste livslinje, og året efter stoppede produktion af den. De nåde at bygge 43,091 modeller, og lige nu finder man dem vanvittigt billigt på brugt marked. Priserne starter fra 80,000 – 200,000 Kr, om det så skal være en 62 Hk, eller den store 100 Hk.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Se, det er Smart.
Kommentér på:
Se, det er Smart.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce