{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvad er Reglerne for følgebiler??
  • #1   17. aug 2009 Vist nok waikie forbindelse... Blink... Tavler... Lys på / i tavler...

    Ved ikke om der er krak om uddannelse eller kurser...

    Overvejer du at køre følgevogn med firehjulstrækkeren...?


  • #2   17. aug 2009 du skal ha de førnødne beviser og køre kort til den bil du følger . bilen skal selvfølgelig være udstyret med det forskrevene lys er der skal være walkie i bilen så der er kontakt med lastbilen

  • #3   17. aug 2009 Anvendelse af ledsagebil

    § 37. Særtransporter, hvis samlede længde eller bredde overstiger henholdsvis 30,0 m og 3,65 m, på motorvej dog 4,0 m, skal være assisteret af en ledsagebil. Dette gælder dog ikke mobilkraner og containertruck, der anvendes på nærmere afgrænset område, jf. § 35 og § 36.

    Stk. 2. Særtransporter, hvis tilladte hastighed på motorvej er 45 km/t eller derunder, skal på motorvej være assisteret af en ledsage-bil, uanset dimensionerne af særtransporten.

    Stk. 3. Ved krav om ledsagebil skal der anvendes én ledsagebil for hver særtransport. Ved ledsagelse på veje med midterrabat skal ledsagebilen køre bag særtransporten. Ved ledsagelse på veje uden midterrabat, hvor særtransporten bredde overstiger 3,65 m, skal ledsagebilen køre foran særtransporten. I øvrige tilfælde skal ledsagebilen køre, hvor det er mest hensigtsmæssigt i den aktuelle situati-on.

    Stk. 4. Såfremt godset er placeret således – eller godset har en sådan bredde – at føreren af særtransporten ikke har fornødent udsyn bagud og skråt bagud, skal der, udover en eventuel forankørende ledsagebil, til stadighed være en bagvedkørende ledsagebil.

    Stk. 5. Politiet kan, når forholdene nødvendiggør det, fastsætte krav om assistance af yderligere ledsagebil (er).

    Stk. 6. Hvis politiet assisterer særtransporten, kan politiet tillade, at brugen af ledsagebiler indskrænkes.
    Krav til fører af ledsagebil

    § 38. Føreren af ledsagebilen skal have gyldigt kørekort til de samme kategori(er), som er krævet for føreren af den ledsagede særtransport. Føreren af ledsagebilen skal kunne tale et sprog, som også tales af særtransportens fører. Føreren af ledsagebilen skal endvidere kunne læse og tale dansk eller engelsk. Alternativt til nævnte krav til føreren af ledsagebilen kan der være en passager i led-sagebilen, der har gyldigt kørekort til de samme kategori(er), som er krævet for føreren af den ledsagede særtransport, og som kan læse og tale dansk eller engelsk, samt tale et sprog, som også tales af føreren af ledsagebilen og føreren af særtransporten.

    Stk. 2. Ledsagebilen skal under afvikling af særtransporten til stadighed være i radiokontakt med det transporterende køretøj, og der skal herudover forefindes en tændt, virksom mobiltelefon i ledsagebilen og i det transporterende køretøj.
    Stk. 2. Ledsagebilen skal under afvikling af særtransporten til stadighed være i radiokontakt med det transporterende køretøj, og der skal herudover forefindes en tændt, virksom mobiltelefon i ledsagebilen og i det transporterende køretøj.

    Indretning af ledsagebil

    § 39. Ledsagebilen skal være afmærket efter politiets nærmere bestemmelse. ”

    http://www.folketinget.dk/doc.aspx?/Samling/20061/Spoergsmaal/S2361/index.htm

    det var hvad jeg lige kunne finde.


  • #4   17. aug 2009 der erogså noget med størgelsen på en følgebil du kan ikke bare ta velken som helst bil

  • #5   17. aug 2009 Der må gerne være seng i dem nu, der skal bare være betalt 33,3% afgift af bilen, og må IKKE bruges til andet så. Har du spørgsmål må du gerne kontakte mig på pm eller mobil, Har selv kørt følgebil, og haft mit eget følgebils firma....

  • #6   17. aug 2009 mange tak for alle svar?

  • #7   17. aug 2009 ér der nogle penge i at kører følgebil???

  • #8   19. aug 2009 Det er ikke en guld grubbe vil jeg nu sige....

Kommentér på:
hvad er Reglerne for følgebiler??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce