{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
742 visninger | Oprettet:

LÆS VIGTIGT - Vandforurening i København {{forumTopicSubject}}

Nyttig info.

Meddelelse fra Københavns Kommune, lørdag den 20. august 2011, kl. 13.30

Resultaterne af de mange prøver, som Københavns Energi tog i byens ledningsnet i går, viser, at vandforureningen i København alene berører en del af Nørrebro og indre by: det område, der afgrænses af Tagensvej, Jagtvej, Åboulevarden og Nørre Farimagsgade. I dette område skal drikkevandet fortsat koges. Følg anbefalingerne på kriseinfo.dk.

Københavns Energi oplyser, at vandet fra det forurenede område ikke bliver opblandet med drikkevand til andre dele af byen.
I alle de tidligere berørte områder af byen - Nørrebro, Østerbro, Brønshøj, Husum, Tingbjerg, Bispebjerg, Vanløse og Frederiksberg, samt hele Indre By og Christianshavn – kan man trygt drikke vandet. Her kan Københavns Energi konstatere, at vandet ikke har været forurenet i denne forbindelse.

- Selvom det er hårdt for de berørte borgere på Nørrebro og den lille del af indre by, er jeg rigtig glad for at vandforureningen trods alt kun berører en mindre del af byen. Jeg har gennem hele forløbet været tryg ved Københavns Energis håndtering af situationen – og jeg er glad for, at københavnerne har taget situationen så pænt, siger overborgmester Frank Jensen.
Københavns Energi har nu iværksat en gennemskylning af alle vandrør i det forurenede område og nye prøver viser, at forureningsniveauet falder. Københavns Energi tager vandprøver efter gennemskylningen, og resultatet heraf kendes søndag eftermiddag. Samtidig intensiverer Københavns Energi prøvetagningen i dette område, indtil prøverne viser vand af god kvalitet.
Kilden til forureningen er endnu ikke fundet og derfor vides det endnu ikke, hvor længe borgerne i de berørte område skal koge vandet.

Københavns Kommune er klar til fortsat at køre vand ud til plejehjem i det berørte område. Vi er i kontakt med alle hjemmeplejeenheder, plejehjem og døgninstitutioner. Hjemmeplejen hjælper alle de borgere, der får besøg. Kommunens storkøkkener i området følger Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Mere information

Københavns Kommune henviser til www.kriseinfo.dk for løbende opdateringer om situationen, da kommunens hjemmeside fortsat er ustabil.
Københavns Kommunes borgere kan kontakte Københavns Kommune på 3366 3366.
- Forretningsdrivende henvises til information på Fødevarestyrelsens hjemmeside www.fvst.dk
- Pressen kan kontakte Københavns Kommune på 2631 2232 (Marie Scott Poulsen), Frederiksberg Forsyning på 2980 5522 (Tim Lindholm) og Københavns Energi på 2795 2132 (Astrid Skotte)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  LÆS VIGTIGT - Vandforurening i København
Kommentér på:
LÆS VIGTIGT - Vandforurening i København

Annonce