1.817 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 67 Svar

Turbo bag på bilen?! Turbo bag på bilen?!

Jeg faldt over en side på nettet, hvor der er et firma der har bygget en 815 hk bmw M5 twin turbo.. Men det der undrer mig er placeringen af turboerne.. De sidder nemlig omme i bagkofangeren. Jeg ville bare mene at trykket fra udstødningen er nået og tag en del af inden den når turboerne, og vil der ikke også være et fald i bar inden trykket når motoren.. Jeg kan selvfølgelig ta fejl.. Mit næste spørgsmål er så med olie ind/ud.. Kan en almindelig bil lave nok olietryk, så det kan komme igennem og tilbage i motoren, hvis turboen sidder helt deromme.. Eller kan man sætte en eksterne pumpe på for at redde op på dette?
Syns det var sjovt og anderledes at se dem sidde der, og man må da sige at man slipper let uden om at skulle lave manifold osv.. men er det noget der virker i praksis, på f.eks en helt almindelig bil, som man ville bygge turbo på..
Hvis i har set lignende projekter andre steder, så skriv dem endelig.. Så nemlig et program med noget car buildoff engang, hvor de gjorde det samme..
På forhånd tak..


 
RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC - DIT VALG!
RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC - DIT VALG!
Slå lyden til
00:00
/
14:20
LIVE

RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC - DIT VALG!

NOW PLAYING

TOYOTA LANCERER SEKS NYE ELBILER!

NOW PLAYING

VW ID.4 GTX - OVERRASKER!

NOW PLAYING

TIL WAGRAIN OG HJEM I HALLES MINIBUS!

NOW PLAYING

MIN BMW E30 FÅR NY CHANCE

NOW PLAYING

NOW PLAYING

BYD TANG ER IKKE HELT FÆRDIGBAGT!

NOW PLAYING

NOW PLAYING

STATUS PÅ MIN BMW E30!

NOW PLAYING

NOW PLAYING

TOPFART I VW ID.3 GTX!

NOW PLAYING

ALFA ROMEO JUNIOR - NOGET ER GALT!

NOW PLAYING

BYD ATTO 2 - OVERRASKER STORT!

NOW PLAYING

NOW PLAYING

AT ANMELDE EN SPRITBILIST!

NOW PLAYING

NOW PLAYING

NOW PLAYING

MERCEDES-BENZ G 580 - 100% ELEKTRISK G-KLASSE!

NOW PLAYING

NOW PLAYING

NY TESLA MODEL Y

NOW PLAYING

NOW PLAYING

POLESTAR 4 MED 1900 KG PÅ KROGEN!

NOW PLAYING

I AUDI A5 AVANT TIL ST. ANTON!

NOW PLAYING

KAN MIN BMW E30 REDDES?

NOW PLAYING

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Take down chandelier and a wall lamp 500 kr.
  • Hjælp til rep af kanttråd til robot plæneklipper 600 kr.
  • Opsætning af håndvaskamatur 500 kr.
  • Find fejl11 på opvaskemaskine 250 kr.
  • VVS-installatører 1.950 kr.
  • Installation af nyt tv 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Turbo bag på bilen?!
  • #1   12. nov 2010 tryk er tryk... 2bars tryk på 1 meter er det samme som 200meter det ville nok tage længere tid at opbygge trykket

  • #2   12. nov 2010 en Turbo er IKKE (som mange tror ) drevet af luft fra udstødningen, men af varmen.. derfor skal en turbo være så tæt på udstødningsporte som muligt..

    det er bla også derfor det giver bedre spool up tider at varmeisolere rør på udstødningssiden


  • #3   12. nov 2010 i det gamle program Rides på discovery channel bygge de en Chevy HHR med turbo der var placeret i reservehjuls brønen

  • #4   12. nov 2010 Den er ikke drevet af varmen, men af trykforskellen

  • #5   12. nov 2010 Rigtigt det som Skyline siger. Selvfølgelig har trykket lidt at sige, men varmen er alt afgørende

  • #6   12. nov 2010 det er jo super fedt du lige har undladt og linke til bilen. du får en flot 5 talle

  • #7   12. nov 2010 Selvfølgelig er varmen vigtig. Varm luft fylder mere end kold luft. En turbo er drevet af trykforskel IKKE af varme

  • #8   12. nov 2010 Prøv at sæt jer ud til jeres bil med gas og ilt og varm turbo godt og grundigt op mens bilen er slukket.Hvor mange bar trykker den med?

  • #9   12. nov 2010 kristian, jg tror vi mener det samme..

    varm luft fylder mere og flower derfor bedre hvilket skal bruges til at rotere turbinen..

    lige det mosatte er ønsket på kompressor siden af samme grund : kolder eluft er bedre, da det "fylder" mindre og man derfor kan presse mere ind (med benzin) til stemplet for en kraftigere eksposion


  • #11   12. nov 2010 Enig. Men det er stadig ikke varmen der driver turboen. Selv hvis turboen var varmere på udstødningssiden end på manifoldsiden ville den stadig virke, bare mindre effektivt. Det er IKKE varmen der driver turboen, men trykforskellen (Som i øvrigt bliver dannet (næsten) udelukkende af udstødningsgasserne - derfor kan man faktisk nemt sige at udstødningsgasserne driver turboen)

  • #12   12. nov 2010 Det er helt rigtigt at den taber lidt effekt pga varmetab. men meget af det blir hentet på at luften blir kølet mere på vejen tilbage til indsugningen. samme system er lavet på nyere corvetter

  • #13   12. nov 2010 de gør det for at få kolder luft ind i indsugningen, da turboen ikke er varmet op pga udstødnings temp. Og jo laver temp du skal smide ind i indsugingen jo mere benzin kan du hælde ned i motoren, da luft atomerne ligger tætter sammen.
    Og grunden at man pakker turboe og udstødning ind er at ikke have for meget varme i motor rummet, igen kolder jo bedre.
    Men ved at ligge den der omme vil man få mere lag en ved at havde den ved manifold


  • #14   12. nov 2010 kender man en V10er og en SMG gearkase, så ved man også at motorrumemt er fyldt godt og grundigt op!. det kan derfor kun være pga pladsproblemer at de er monteret så langt tilbage..

    nu yder M5eren jo mange hk i forvejene og tager rigtigt mange rpm's, så derfor opvejer det lidt for det kæmpe turbo-lag som den her løsning giver.

    absolut IKKE en god måde at lave det på, men utraditionelt er det ihvertfald smiley


  • #16   12. nov 2010 Rear-mount turboer giver ikke mere turbolag end alm. monterede turboer. Det er en skrøne. Allerede ved 4000 rpm bruger sådan en V10'er noget der ligner 250 liter luft i sekundet hvis den kører med bare en halv bar overtryk. Hvor lang tid tror i lige det tager at fylde 5-10 liter trykrør op med luft?

  • #18   12. nov 2010 Jeg synes du modsiger dig selv lidt. Mener du at det er termisk energi der driver turbinen eller gassen fart over turbinebladet? Jeg ved godt hvad jeg tror.

    At lave en stor blowoff er ikke svært. Man lave bare en større membran og et større hul. Mærkeligt argument i min verden.


  • #19   12. nov 2010 Kristian , det er noget vrøvl du skriver.. trykrøret bliver altså også tømt 9000 gange i minuittet, når en M5 spinder på fulde RPM, så 10 meter trykrør vil helt sikkert give mere arbejde end 2 meter.

    5L motor kræver også MASSER af luft, selv som sugemotor, derfor kan den her utraditionelle løsning kun lave sig gøre på STORE motorer som tager mange omdrejninger hvor turbolag ikke mærkes så tydeligt.



  • C B
    C B Tilmeldt:
    aug 2006

    Emner: 11 Svar: 346
    #20   12. nov 2010 forfærdeligt sludder morten d.....

    dvs hvis jeg lægger miin turbo ind i ovnen begynder den at køre rundt.....vrøvl.

    Vi er enige om at det er luften der passerer hen over turbinehjulet der driver kompressor siden. men hvad er det der gør at luften 'gidder' at passere hen over turbinehjulet -> det er trykforskellen mellem tryk i cylinder efter forbrænding og trykket for enden af udstødningen og ikke 'varme'


  • #21   12. nov 2010 turbolagget er der naturligvis kun mellem gearskifte , ellers er der jo konstant tryk, men når du skifter vil gasspjældet lukke og blow-off en tømme trykket, som så igen skal bygges op.

    en SMG fra BMW vil skifte så hurtigt at tryktabet er minimalt, så igen vil denne utraditionelle opbygning som burde give et stort turbo-lag, nok IKKE føles så slemt, da det i DETTE tilfælde med en STOR og omdrejningvillig motor + meget hurtige gearskifte føles med mindre turbo-lag


  • #22   12. nov 2010 Ja, naturligvis gør den det. Men hvor meget energi kræver det at flytte luft? Ikke opbygge tryk, men flytte luft? Det er meget lidt energi der går tabt her.

    http://www.youtube.com/watch?v=rdjh3EY6shU

    Vurder selv. Personligt synes jeg ikke det er overvældende turbolag. Det er mindre end på min egen ihvertfald.

    Der findes masser af videoer på youtube med demonstrationer


  • #23   12. nov 2010 Nu er jeg self ikke fagmand.. Men en turbo har altså intet med varme at gøre. Hvis en motor gav kold luft af en eller anden grund, så ville turboen altså virke som en turbo nu fungere.

    Grunden til der bruges varm luft, er udnyttelse af varm luft fylder mere end kold luft, og derfor vil trykket over turboen være større.

    Det eneste minus der skulle være ved at placere turboen ved afgangen af udstødnings røret, er at loften måske kunne blive minimalt koldere, dog tror jeg det er så lidt, det er lige meget.


  • #24   12. nov 2010 wauh, sgu en fed diskution i har gang i.

    I er allesammen enige om at jo varmere turbinen er desto bedre, ik?


  • #25   12. nov 2010 Ja. Men det er ikke afgørende om den fungere smiley

  • #26   12. nov 2010 Turbinens temperatur er vist ikke videre relevant. Men jeg tror vi er rimelig enige om at temperaturforskel henover turbinen = godt.

    Jeg synes da det er en ok interessant diskussion


  • #27   12. nov 2010 Altså det er ikke på grund af varmen den fungere smiley Det var sådan jeg mente det

  • #28   12. nov 2010 altså.. ja interessant men lidt dum... for i ved allesammen en masse men kan ik blive enige om selve princippet. Oo

  • #29   12. nov 2010 Anders: Grunden til at der bruges varm luft?!?
    Hvad vil du ellers bruge?


  • #31   12. nov 2010 Grunden til der bruges varm luft er jo bare for at udnytte luften bedre :0).
    Og så tror jeg det er svært at finde kold luft med tryk i en bil.

    Men der bruges jo også turbiner i vand, det fungere jo nogenlunde på samme måde, og der er vandet jo kold.

    Men ja, lidt dum diskution, men hvad skal man ellers få en fredag til at gå med smiley


  • #32   12. nov 2010 Nogen af os må nødvendigvis tage fejl, da der er nogle udtalelser som er meget modstridende. Men hverken jeg eller dem som modsiger mig kan for alvor lægge hårde beviser på bordet da det er en lidt langhåret diskussion.

  • #34   12. nov 2010 Ja men du skriver så det lyder som om at man har valgt at bruge varm luft på turboer.
    Men udstødningsgassen er jo varm under alle omstændigheder, smiley


  • #35   12. nov 2010 Så man har vidst ikke noget valg :X

  • #36   12. nov 2010 Hvis en rear mount turbo montering var det mest effektive, var jeg ret sikker på bilfabrikanter valgte denne løsning....

    I kan så spørge jer selv, hvorfor en turbo ikke sidder i bagende på en orginal turbo bil.


  • #39   12. nov 2010 Og her er mr2 turbo ikke med på vognen. den sidder stadig bagi ;(

  • #41   12. nov 2010 Den med at det er molekylernes bevægelse og at molekylerne bliver bremset når de rammer turbinen køber jeg absolut ikke. Luft bliver ikke koldere bare fordi det bliver blæst ind på en genstand (med mindre naturligvis genstanden er enormt kold)

    Har du nogen målinger på sådan en skibsturbo? Det ville være sjovt at se!

    Jeg er helt uenig i at det tager så lang tid at opbygge tryk i rørene. Det er slet ikke det der skaber mærkbart turbolag. Nu nævner du selv at det er ved 9000 rpm der er problemer. Her sluger motoren over 600 liter luft i sekundet selv ved en halv bars tryk. Så kan man altså ikke mærke om den luft skal passere 10 meter eller en halv. Eller om rørene er 5 litter større eller mindre.


  • #42   12. nov 2010 Escort: Det har INTET med det og gøre, 8m ekstra rør er småpenge, i forhold til effektivitet på en motor der skal køre mange km...

  • #45   12. nov 2010 Kan i ikke bare blive enige om at en turbo fungere om det er kold luft der fiser igennem lamellerne eller varm luft ?
    Men at bruge varm luft gør den mere effektiv (;


  • #47   12. nov 2010 Morten D: Vi er enige om, at en turbo løber rundt selv om man puster med kold luft ind i den ikke ?

  • #49   12. nov 2010 Escort tøs: Det er det så ikke, altså samme effektivitet

  • #50   12. nov 2010 Hehe. Morten D. Jeg har absolut intet belæg for mine påstande.
    Jeg arbejder til dagligt med IT, og har en sjælden gang set en turbo. Men det fondamentale ved en turbo, har jeg altid troet jeg har nogenlunde styr på. Men det er meget muligt jeg tager fejl.

    Men kan bare ikke forstå hvad forskellen på en vand turbine, og en luft drevet bil turbo så er ?


  • #51   12. nov 2010 Det med diesel giver heller ikke mening. Diesel kører jo med højere kompression. Men ja, det er frigivet termisk energi som driver stemplet, men hvad sker der under antændelse? 1: tryk og 2: varme. Er det varmen eller trykket som driver stemplet nedaf? Jeg er meget uenig i at det er varmen der gør det.

  • #55   12. nov 2010 Morten D: Lære skal du ikke være for forklare dig på et forståeligt niveau kan du hvertfald ikke (:

    Så forklar mig hvorfor du kalder det termisk energi når temperaturen på gassen der driver lamellerne i turboen er ligegyldig (:


  • #56   12. nov 2010 Jeg forsøger sådan set bare at lære noget.

    Lad os ignorere trykket i en diesel et øjeblik og koncentrere os om varmen så - hvordan kan varmen få stemplet til at bevæge sig?


  • #57   12. nov 2010 Morten D: Vi er enige..

  • #58   12. nov 2010 Det er vel forbrændings trykket der presser stempel ned

  • #60   12. nov 2010 Ahh nu tror jeg, at jeg ved hvor vi går forbi hinanden.

    Det er fordi, på en bil, vil en turbo ikke fungere, da den ikke kan hive luft nok ind, ved det atmosfæriske tryk vi har her på jorden.
    Derfor er det vigtigt luften bliver varmet op, og derfor udvider sig. Dette får turboen til at snurre hurtigere rundt, en ved det tryk den ville kunne genere ved kold luft.
    Derfor er varmen alt afgørende på en bil.

    Men hvis man havde en kompressor med kold luft, kunne man bare blæse kold luft ind i turboen, og den vil derved fungere.

    Jeg tror det er fordi jeg tænkte en turbo generelt, og derved forbinde den med en vand turbine. men jeg tror du har helt ret Morten D, efter lidt læsen rundt omkring, tror jeg du har ret i, at en turbo på en bil, kun fungere fordi varmen forøger luftens masse.

    smiley


  • #61   12. nov 2010 Der står en masse kloge ting herinde, som forklare det, på en måske mere forståelig måde, end jeg kan forklare det på smiley

    http://en.wikipedia.org/wiki/Forced_induction


  • #62   12. nov 2010 Jeg føler mig underholdt...!

  • #63   12. nov 2010 ' Escort Tøs '

    En vindmølle fungere vel ligesom en kompressor, altså den presser en masse luft ned i en mindre rør, og derved laver større tryk, og på den måde får en turbine til at køre rundt. Men forskellen på en bil, er jo at den ikke kan fungere som kompressor, da den ikke har noget at komprimere luften med, andet en stemplerne, og hvis den gjorde det, uden luften blev opvarmet, ville luften jo genere samme tryk, i udstødningen, og derfor ville den ikke gerne andet end asmosfærisk tryk


  • #64   12. nov 2010 Eller er jeg helt fra snøvsen.. Syntes jeg begynder at blive svimmel :D:D:D

  • #69   12. nov 2010 ja jeg tror du roder lidt rundt i tingene, escort tøs.

    en vindmølle er er vingen på et fly, men turbo'en er motoren.


  • #70   12. nov 2010 jeg ville ønske jeg var stiv.... nu fatter jeg ikke engang selv hva jeg skriver....

  • #71   12. nov 2010 Altså, jeg mener at på en bil, er det essentielt at luften bliver varmet op, da bilen ikke på andre måder kan genere trykket til at køre turboen.

    Men udover det, så vil det kunne lade sig gøre.

    Det ville jo også kunne lade sig gøre at lave en bil, med en vindmølle på taget, som på ville trykke nok luft igennem en turbo til den suger nok luft ind smiley

    Nu er vi langt ude i know smiley


  • #73   12. nov 2010 Når et stempel presses nedad, sker det ved hjælp af forbrændingtrykket i cylinderen.
    Når stemplet kører opad er der stadig tryk i cylinderen. Dette tryk driver turboen. At udstødningsgassen er varm hjælper til at drive turboen, da varmt luft fylder mere end koldt luft.
    Hvis udstødningsluften var kold, men med samme hastighed, ville det drive turboen ligeså hurtigt rundt, og derved skabe det samme tryk i indsugningen.

    Det Morten D skriver: "Når man blæser gassen igennem en turbo sker der det at molekylerne knalder ind i turbineskovlene og derved overføres gassens termiske energi (molekylernes kinetiske energi) til turbinen" er noget vrøvl.


  • C B
    C B Tilmeldt:
    aug 2006

    Emner: 11 Svar: 346
    #75   12. nov 2010 en vindmølle fungerer lige som lift på en flyvinge, luften har en længere vej over vingens over side end den luft der passerer undersiden. Derfor skal luften der løber over oversiden 'løbe hurtigere' derved skabes 'løft'

    http://www.circletrack.com/techarticles/ctrp_0707_stock_car_aero_downforce/photo_03.html

    så den kan ikke umiddelbart sammenlignes med et turbineblad.

    Nu har jeg så brugt 5 år på at læse til ingeniør, sjovt nok på netop DTU, så jeg synes jeg har relativt styr på min basis fysik.

    Morten er vi enige om at hvis volumen i en beholder er konstant og du øger temperaturen, så øger du også trykket!?


  • #77   12. nov 2010 SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

    Jeg giver op. Og så bliver jeg ved med at tro på den med trykket, vel vidende at det sagtens kan være forkert. Det med små atomer atomer som løber langsommere fordi de rammer turbinen er simpelthen det modsatte af hvad jeg har lært hele mit liv.

    Hvis nogen kan lave en lille paint-tegning som forklarer det så giver jeg en iskold bajer!


  • #78   12. nov 2010 Escort.

    Det er stadig helt almindelige vinger på en vindmølle som kører efter et aerodynamisk princip udelukkende. Jeg er enig i at de ikke kan sammenlignes med en turbine


  • #79   12. nov 2010 Skåål Kristian y.

    Jeg ville nu stadig godt se en bil med en vindmølle på smiley


  • #81   12. nov 2010 Flexcel klix

  • #82   12. nov 2010 Jeg kan stadig ikke se det? Den virker jo hverken ved hjælp at tryk eller temperatur?

  • #84   12. nov 2010 Det var det. Der er jo hverken tryk over, under eller ved siden af møllen? Hvor er trykket?

  • #85   12. nov 2010 Hvis man googler det er alt teori baseret på aerodynamik?

  • C B
    C B Tilmeldt:
    aug 2006

    Emner: 11 Svar: 346
    #86   12. nov 2010 min onkel har engang solgt en bazooka til en prøveløsladt grønlænder -> så jeg ved nok en hel del om hvordan man bunder en flaske snaps men man skyder på en rockerborg...... Argumentations niveauet har ramt bunden.....

  • #88   12. nov 2010 Det er så det vi andre kalder aerodynamik smiley Desuden er der ikke mere tryk i vind end der er i stillestående luft.

  • #90   12. nov 2010 so konklusionen er :

    rear mountet turbo har ikke mere lag end en alm manifold monteret turbo.
    og
    en turbo virker enten ved tryk eller termisk kraft og måske lidt af det hele..


    skide godt, godnat!


  • #91   12. nov 2010 Lyder fair med mig. Jeg tror også lige jeg vil ind og have 6 timer på øjet. Skal op kl. tis i morgen pga testdag i Padborg smiley

    /Thread


  • #92   14. nov 2010 Det er flowet af udstødningsgas der driver turbinen, altså jo flere liter luft der kommer ud jo højere fart på turboen. Og kommer der 500l luft igennem kommer de både i gennem ved manifolden og bagpotten, så turboen vil nå samme ydelse.

  • #93   30. nov 2010 Jeg ved ikke hvorfor i tror i ved så meget om vindmøller.. De fungere altså ikke alle på samme måde.. Min onkel, er førende dansk vindmølle importør, så jeg burde vide hvad jeg snakker om.

    HA HA ha hvad satan hjælper det


  • #94   30. nov 2010 hvis man kender nogen der importere vindmøller ja, så ved man alt om dem. Det er da logisk. = )

Kommentér på:
Turbo bag på bilen?!

Annonce