{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
747 visninger | Oprettet:

Review : 'En Kongelig affære' {{forumTopicSubject}}

Nåh... Som de fleste brugere af FilmGruppen utvivlsomt har konstateret, så HADER jeg danske film i alle afskygninger! Det er helt konsekvent og i alle genrer. Grunden er, at jeg de danske skuespilstalenter primært burde rende rundt på en teaterscene, da jeg generelt finder dem yderst talentløse. Ikke desto mindre, så er der engang i mellem enkelte - i mangel på et bedre ord - afvigere. Og 'En kongelig affære' er såmænd en af dem smiley

http://www.imdb.com/title/tt1276419/

Filmen omhandler i meget korte træk, de gale Kong Christian d. 7., som i samråd med hans kongelige livlæge Struense ( Mads Mikkelsen ), sammen prøver at finde balancen i et plaget dansk samfund.
Filmen er præget af en masse intriger - historikere vil nikke genkendende til dette - og er på ingen måde et blodigt drama. Men ganske mod mine tidlige antagelser, så er den faktisk ualmindeligt velspillet og generelt præget af meget stærke individuelle skuespilspræstationer. I særdeles det nye stjerneskud Mikkel Boe Følsgaard, som spiller den splittergale konge, som med sine pudsige og infantile dispositioner, trækker tæppet fuldstændigt væk under alle omkring sit virke.

Som instruktør har vi Nikolaj Arcel, som med sine stærke og meget karakteristiske evner skaber nogle fænomenale billeder og samtidigt leverer et historieforløb, som forbliver vedkommende og interessant filmen igennem.

Overall en rigtig god filmoplevelse. Nogle med forkærlighed for actionbaskere og crazy-komedier vil muligvis finde den en smule træg. Men personligt var jeg rigtigt godt underholdt gennem filmens lidt over 2 timer.

Trivia : Filmen vandt for nyligt SølvBjørnen i Berlin for både skuespil og screenplay.

Pappi-rating 8 / 10

<b>PAPPI


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Review : 'En Kongelig affære'
  • #1   10. apr 2012 Er også nød til ind og se den snart:)

    Mht. danske film, er jeg nu langt fra enig med dig. Jeg syntes at jeg har set massevis af gode danske film. Faktisk hader jeg amerikanske komedier (ja også American Pie), hvor imod at de danske er langt sjovere efter min mening.


  • #2   11. apr 2012 Skal ind og se den lørdag. Så glæder mig da lidt. smiley Ellers er jeg også (som du siger) ikke den store fan af danske film. Eller jo.. ser da de sjove der kommer af og til. Læs, klassefesten, Blinkende lygter og i den dur.

    <b>AJay


  • #4   11. apr 2012 Blev tvunget med ind og se den, men blev positivt overrasket, selvom jeg ikke har det mindste interesse for historie osv så var jeg godt underholdt.

    7/10 herfra smiley


  • #5   16. apr 2012 Så den i lørdags. Og blev også positivt overrasket.

    God historie. Var fanget af den hele vejen igennem. Fedt at se historien om hvor meget magt kirken havde dengang. Minder lidt om Jordens Søjler.

    9/10

    <b>AJay


Kommentér på:
Review : 'En Kongelig affære'

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce